Kip met gember en lente-uitjes

Kip met gember en lente-uitjes

Kip met gember en lente-uitjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 kipfilets
1 klein bosje lente-uitjes
2 eetlepels sherry
2 eetlepels sojasaus
4 dunne plakjes verse gemberwortel (of 2 theelepels gemberpoeder)
2 eetlepels olie
1 theelepel aardappelmeel

Bereiden

Snijd de kip in dunne repen en de uitjes in ringen.
Roer een marinade van de sherry, de sojasaus, zout en 2 eetlepels
water.
Voeg de kip, de uitjes en de gember hieraan toe, schep enkele malen goed
om en laat het ± 15 minuten staan.
Laat het vlees even uitdruipen en roerbak het 4-5 minuten in de hete
olie.
Voeg de marinade en het in water opgeloste aardappelmeel toe.
Serveer direct met gekookte rijst.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus